Match mot eliten

Åhk:s referat:

Förlust mot AvestaBrovallen

Så var det vår tur (eller snarare otur) att möta AvestaBrovallen under EM-uppehållet då inga elitseriematcher spelades vilket innebar att motståndarlaget hade möjligheten att plocka med sig flertalet elitseriespelare.

Första halvlek var helt jämn - försvarsspelet var aggressivt och uppoffrande och tjejerna satsade riktigt bra i anfallsspelet. Resultatet i halvtid var 13-13 vilket verkligen var över all förväntan! I andra halvlek orkade vi dock inte riktigt så upp hela vägen utan motståndarna kunde straffa oss med flertalet kontringar så fort vi inte satsade max i anfallet.

Totalt sett ska vi dock vara mycket nöjda med att ha pressat detta duktiga lag i ca 45 minuter!!



Avestas referat:

Åkersberga HK-AvestaBrovallen HF 23-29 (13-13)

5.e raka segern för U-laget. En säker seger mot serie ettan Åkersberga som endast stretade emot i första halvlek. Vi gör ingen bra första halvlek där försvaret gick på halvfart, då det visar dig sig att vi har stora brister när inte intresset är på plats. Andra halvlek sätter vi försvaret mot ett tröttare Åkersberga. Framåt sätter ÅHK punkt på Martina Sundberg under ca 15 minuter. Här kan man säga att våra motståndare var dåligt pålästa då man tar bort vår enda skytt och låter våra duktiga genombrottspelare dominera. Men helt klart vinner vi matchen på att vi skruvar upp försvar och kontringspelet. Kul med liten men fanatisk publik. 22 utvisningsminuter och 10 straffar utdömdes från domarparet som går från matchen med klart godkänt. Spelar kritik alla mindre bra i första och alla bra i andra. Glada tjejer vänder hemåt till Avesta där julbordet står dukat. Vi bara älskar såna här matcher..


Ibland är det nästan komiskt hur mkt åsikterna efter en match kan skilja sig. Men måste tillägga att dommarna var allt annat än godkända när dom blåser sönder matchen med utvisning på utvisning och straffar hit och dit (handboll är en hård sport!! thats just the way it is)... Känns inte vidare seriöst.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0