TO BE OR TUBING

Okeeeej en vecka i Laos mekka av FEST FEST FEST och ater FEST har varit hur kul som helst, aven om vi tanter inte haller samma tempo som galna 18aringar eller australienare overlag :)

Vi var och tubade 2 ggr, och ingen av ggrna hann vi hela vagen ner for floden utan fastnade pa nagon av barerna langs vagen. Sjukt kul och det galna kanadensiska/australiensiska ganget vi hangde med saknar man som tusan. Jarrod var nog den hardaste, efter att ha sovit konstant i 2 dygn efter en extra hard natt foljer han med till floden nast sista dagen och det forsta han gor ar att klattra upp for tornet dar "gungan" hangde, och gor en bakat volt, sen aker han hem och lagger sig igen haha. Sjalvklart var han med pa kvallen igen och var uppe sista som vanligt :)

Om man inte ville festa sa var Vang Vieng anda en stor lekplats for vuxna med allt fran kajakutflykter, grottutforskning och klattring. Man kunde ocksa hyra cyklar och ta sig runt i det vackra bergiga landskapet. Dessutom var det en valdigt liten stad med endast 4 atms, ingen av dom funkade 5 av dom 6 dgr vi var dar for ngn annan an mig. ICA KORTET ar sjuuuukt bra, det har funkat overallt under hela resan medans julia har haft lite problem med mitt Nordea kort. Plus att alla vi hangde med var tvugna att lana pengar fran hostelagaren, men det gick nog ratt bra anda, sista dagen fick alla ut pengar. JAG SKA SKRIVA ETT BREV TILL ICABANKEN OCH LOVPRISA DERAS FANTASTISKA BANKKORT, tack for mig.

Efter en vecka kande vi att nu, nu ar det ta mej tusan dags for lite sol och bad vid strander sa vi bokade en bussbiljett till Bangkok for att ta oss vidare dar ifran till kusten. Bussresan gick valdigt smidigt och vi var framme tidigt pa onsmorgon.

Mer om det senare.. // De vilsna tu


Bilder (Julia har varit duktig)















Det var lite urplock fran varat album, slit dom med halsan. KRam // De vilsna tu

Vang vieng och kissbussar

Vi bestamde oss for att ta bussen till Vang Vieng som skulle ta ca 3 timmar pa smala vagar genom bergslandskap. Precis innan bussen ska ga blir bade jag och julia sjukt kissnodiga men eftersom nan maste passsa vaskorna pa bussen fick julia springa ivag forst. Nar det blir min tur rusar jag ivag men nar jag ska ga in pa toaletten kostar det pengar och jag hade inte med mig planboken. LIte bekvam som jag ar orkar jag inte ga tillbaka till toalletten igen sa jag tanker att "Asch jag far knipa igen for fan"

15 min senare nar bussen borjar lamna stan okar trycket nagot fruktansvart da vagarna ar i dalig kondition sa bussen skumpar nat otroligt. Tanker att men herregud, mindpower det har fixar du, bara 3 (laos)timmar. NAr 40 min har gatt krampar min mage och jag fruktar for min vardighet bland dessa laosiska medpassagerare. Jag vander mig till Julia som ser paniken i mina ogon, eftersom att jag inte vagade stalla mig upp i den guppande bussen da mina knipchanser skulle minskas drastiskt sa fick julia ga och be chauforen stanna vid basta tillfalle. Nar han antligen stannade vad som kandes som en livstid senare sa sprang jag av bussen och uppfor en kulle for att komma bort fran vagen. Om ni nansin sett en elefant pissa kanske ni kan ana mangderna jag slappte fram OH MY FR--ckin GOD Hallelujah!!
En timma senare nar jag pissat klart kunde jag antligen slappna av nar bussen skumpade oss av och ur satena i ytterligare 3 timmar. Val framme i VAng Vieng ah jag far fortsatta skriva om vara aventyr har vid senare tillfalle, nu ska jag kaka eller nat. Hoppas allt ar bra darhemma

// De vilsna tu

Ecolodge and creepy animals

Vi var 3 dagar i Vietiane, mysig stad men for att vara huvudstad och den storsta i Laos kandes det lite mjakigt. Pa grund av avsaknaden av strander maste man ocksa leta upp hotell eller liknande for att kunna sola och bada. (nej vi har ingen pool pa vara hostel som kostar typ 50kr natten)
Andra dagen hittade vi till ett jattefrascht gym dar man kunde betala en dagskort for ca 30kr sa hade man tillgang till gymmet hela dagen plus deras pool som var valdigt frasch. Sa efter ett sjukt svettigt och tungt pass la vi oss pa varsin solstol och chillade resten av dagen. (ja, jag hade traningsvark i dagar efterat)

Julia kolllade upp lite hostels utanfor Vietiane da vi var sugna pa att komma bort fran stader och bara fa chilla nagra dagar, efter 2 veckor pa tag och omkringflackande i Moskva, ulan batur och Peking savar vi lite matta pa sightseeing.
Vi bokade 5 natter pa ett Ekologiskt Hostel strax utanfor Vietiane (Tadingdeng) som hette Rivertime Resort & Ecolodge. Barnaby, agaren var nog en av dom mest chillade hostelagare jag traffat, det enda vi sag honom gora dessa 5 dgr var dricka ol med gasterna eller ligga i hammocken och roka, ibland bada sakerna samtidigt.
Det skulle finnas en pool ocksa vilket vi sag fram emot, det visade sig att poolen var en fyrkant byggd i floden av plankor, och strommen var sa starkt att man var tvungen att simma hela tiden for att inte dras med till ena sidanoch typ fastna under plankorna. Men det var charmigt.


Varat rum som vi hade dar var ett 3 pers dormroom med delad toalett och dusch som var utomhus. Rummet hade ett hal i golvet precis vid min sang, en musfamilj som var inkvarterad i vaggen och precis utanfor fonstret hade vi ett getingbo med getingar som flog in i springorna titt som tatt. Dessutom hade vi ett hal i taket over julias sang dar ett suspekt ljud holl oss vakna manga natter. Mysigt men oj vad vi langtade efter manniskor efter nagra dagar i detta isolerade landskap.

Sa vi tog reda pa hur man pa basta satt skulle ta sig till VAng Vieng. Och akte dit i onsdags. // De vilsna tu

RSS 2.0