online not updated

gick förbi en gammal bekant idag på vägen hem... saknaden sved till innanför jackan eller var det kylan som letade sig in?!


tickets and aeroplanes

på fredag vankas rese möte med smockan.... snart är biljetter bokade och då finns det ingen återvändo.

like feathers move you




Jag har haft en produktiv helg. Först lagade jag en fredagsmiddag (Ja jag kan laga mat, föredrar bara att slippa). På lördagen bröt ett oundvikligt snöbollskrig ut + att jag spelade en brutalt spännande match, som ni kan läsa om nedan. Efter det var det middag med min kära far. På söndagen var det en tidig morgon som väckte mig och jag åkte ut till vallentuna för att rida ett snömonster. Fika med carro och filmkväll med familjen filmfantast. (The dragon emperer, mumien 3).


nerves are thrilling me

(i väntan på referat från ÅHK ger jag er arbrås referat ifrån helgens match)

Arbrås referat:

Åkersberga kvitterar med 17 sekunder kvar och det mesta tyder på delad pott i den tidiga seriefinalen. Men då hade man inte räknat med fröken Sjöholm. Det efterföljande avkastet, hamnar hos Johanna som skapar ett läge som slutar med att bollen hamnar i nätmaskorna. Matchtid: 59.58!!
Johanna Sjöholm blev matchhjälte i seriefinalen mot Åkersberga, då hon satte segermålet med två sekunder kvar av matchen.

Det var en match det kom att svänga om. Inspirerande inledning från "blått" gav snabbt en 9-4 ledning och samtidigt  en trygg känsla. Ett resultat av bra försvarsspel. AHK visade upp ett större register och verkade ha grepp om matchen.
Åkersbergas spel präglades av genombrott och kullagerfinter. Några öppnande inspel till mitt 6:position, var stundtals effektiva. Många lägen satte man i trävirket. En ineffektivitet som AHK kontrade med att sätta bollar vid sidan om målburen.
Åkersbergas säckhandboll visade sig vara effektiv i det långa loppet. Det som tidigare verkade vara stabilt, försvann i öppningen av andra halvlek. En högröstad hemmpublik i en fullsatt hall, piskade fram sitt lag till 19-16 ledning, då Thomas valde att ta time out. Justering av försvaret till 5-1 visade sig inte vara rätta metoden. Bättre effekt att sätta punkt på Åkersbergas playmaker Nina Sjöstrand. Sex raka vände matchen i AHK favör. Ledning med 22-19 gav nytt hopp om poäng.
Dubbelpunkt på Rumpan och Thure gav oönskät resultat. Åkersberga kunde äta in försprånget. Och slutvinjetten blev ett drama med positiva förtecken.
- Åkersberga är det bästa lag vi stöt på i årets serie, kommenterade en ödmjuk Thomas.
Anmärkningsvärt vad gäller Åkersberga är att man tappat två matcher hemma, båda med uddamålet.

ÅKERSBERGA HK - ARBRÅ HK  25-26  (11-12)
Publik:
200 (fullsatt)!


why so serious?!

Tävlingen är fortfarande "alive 'n' kicking" som dom säger där borta i amerikat. (och vi sköter oss förvånansvärt bra)

Igårkväll var det Batman "the dark knight" som stod på schemat och efter en festlig asiatisk måltid tog vi oss an uppgiften. Men som den dåliga filmtittare jag är så somnade jag efter 20 min in i filmen, så jag får väl göra ett nytt försök senare i veckan (dagtid).



Imorgon är ännu ett nytt möte inbokat med smockan ang. reseplanerna som ändras ideligen. Men troligtvis så bokar vi biljetter imorgon :). Då är det officiellt klart!

För att illustrera hur tappade vi är vad gäller förberedning:

Smockan: Jag pratade med lina o hanna som är ute o reser nu, och dom har 70 000 att leva för efter att alla biljetter är betalade.
M: Shit och vi som räknar med att 30 000 ska räcka :)
S: Men o andra sidan ska dom resa ända till april (mer än sex månader)
M: Jo jo, men vi har ju ändå räknat med att kunna göra lite roliga saker också




DERBY

Åkersbergas referat:
Ny vinst!

Efter bortavinst mot Täby i lördags med 21-17 ligger nu tjejerna 2:a i serien med samma poäng som Arbrå.

Matchens lirare var Micha som hade hela 75% i första halvlek och 59% i den andra! I anfallsspelet sattes vi på prov direkt då Täby gick ut och punktade Nina från start samt hade en halvpunkt på Albana. Tjejerna löste detta bra då framförallt Fia och Jessica fick stora ytor.

I andra halvlek fick matchen en annan karaktär då vi inte lyckades lika bra i anfallet samtidigt som vi till en början hade svårt att "räkna rätt" när Täby gick över till 4-2 i deras anfallsspel. Tjejerna visade dock en fantastisk lagmoral och Karin visade återigen vilken bra försvarsspelare hon är. Pga att de fortsatte punkta Nina fick Carro chansen som v9 och gjorde det riktigt bra. Det känns verkligen roligt att vi har fått en så pass bred trupp att alla på bänken kan gå in och ta ansvar och bidra till bra spel!


Täbys referat
Ett fall framåt från föregående derby ? -Jaa tveklöst ! ..för även om vi hade tvärtrögt att sätta dit våra avslut hela matchen igenom så kunde vi idag skapa många fina lägen. När vi dessutom vid många många tillfällen har byggt upp för ett avgörande "sistapass" (läs eventuell assist) i spelet som sedan inte var precist så känner man att det finns kapacitet mycket mer än vad vi visade idag.

Men uschusch vad vi spänner oss i avsluten..syns tydligt när vi inte skjuter med någon marginal alls utan bommar hela målställningen grovt..menmen det kommer att lossna ..sanna mina ord.
Ja det blev tyvärr som väntat förlust i derby nr.2 nu mot Åkersberga med 17-21 (5-9) vilket låter som och var också en tät match.

Med helpunkt plus avskärmad kant i försvarspelet störde vi deras anfall så mycket att vi fick massor av anfallsmöjligheter som inte tog tillvara..nej 5st. ynka mål på 30 minuter säger väl det mesta om offensiven.

Försvarsspelet däremot får godkänt inte bara störde vi deras rytm utan det fick även två positiva ingredienser till det egna försvarsspelet då dels tydligheten ökade på varje spelares individuella försvarsspel där det inte går att gömma sig i kollektivet samt att inställning och attityd blev klart bättre. När vi dessutom pga det aktuella skadelaget lyckats få med rutinerade Lotta Rådström tillbaka i 4-blocket som hon matchen igenom spred lugn,stabilitet och trygghet utan något enda eget misstag trots att hon haft ett längre uppehåll från handbollen...jättebra!!

Även Lotta Sare kan man säga var tillbaka till sitt vanliga mycket bra målvaktsspel efter förra veckans förkylning..nu räddade hon som vanligt när det blåste som mest..mycket bra!!
Lite extra bra försvarsinsatser även av Cajsa Stegfeldt och Sara Andersson som hade viktiga och slitsammare uppgifter bakåt än vanligt och klarade detta galant! Vi ska ha godkänt rakt över laget för "bara" 21 insläppta mål med tanke på stora mängden anfall för motståndarna som vårt eget anfallspel bjuder in dom till...

I andra halvlek gick vi helt över på 2-4-spelet och som nämnts lossade anfallsspelet betydligt bättre och vi gör 12 mål...dessutom skapar 10-12 st. hög%-lägen (6M) som vi missar och lägg därtill redan sagda "sistapassmissarna"..men ojoj vad vi skapar lägen i det spelet.

Vad vi behöver nu är fortsatt att nöta på träningarna på våra "roller" i anfallsspelet så vi blir ännu mera specialiserade tekniskt/taktiskt, ännu mer trovärdiga i tempoväxlingarna och ännu mer samspelta med medspelarna..idag i andra halvlek såg det ut som om vi tror på spelidén...och det är helt avgörande för att lyckas.

Astrid Ånnegård krigade föredömligt i försvar och blandar bra o sämre framåt men huvudintrycket blir positivt absolut. Carina Gentzel är tillbaka efter 3 veckor och blir i och med att hon tränar ikapp ett trumfkort. Tessy Lind jobbade och slet med spelet framåt utan att lägga allt ansvar på egna axlar och det såg mycket mycke bättre ut och kommer med fortsatt specialisering bli grymt bra. Therese Börjes ställde till oro för motståndarnas kant genom aktivitet utan att köra fast. Värmde upp skottarmen i första halvlek men i andra halvan lossnade det rejält ..det här såg mycket intressant ut..mycket intressant! Sara Andersson tog sina lägen och satte dom.."say no moooore" ..detta plus försvarsjobbet som nämnts gav Sara "bäst i Täby-priset" ..välförtjänt!!

silence softly wisper (sunday)

titta det snöar, titta det snöar, allting är vitt, vitt, vitt aaaahhhh


Söndagen var en typiskt sittainneheladagentittapåfilmochdrickavarmchoklad dag... Det enda som fattades från min söndag var väl den varma chokladen, plus att jag hade en snabb utflykt på morgonen i skogen med hästen. Men iallafall, vart tittar man bättre på film än hos familjen filmfantast med egen bioanläggning?! :)

Harry Potter and the goblet of fire
Million Dollar Baby
Play it by heart

Måste försvara filmvalet med att vi inte orkade se nån engagerande film utan trivdes mest med att bara ligga o slötitta.

and I'm smiling through rainy days

Uppdatering av smockan vs räkan tävlingen:
Det har nu idag (fre 14/11) snart gått fem dygn utan vare sig godis eller läsk från våran sida och jag måste säga att det är inte lika jobbigt som jag trodde. Men jag vill inte säga för mycket, för nu nalkas helgen och jag är av svag karaktär.

Dessutom har jag börjat misstänka en komplott mellan min kära mor och smockan. I förrgår så var jag hemma hos Mami för att låna hennes tvättstuga lite och när jag sätter mig vid tv:n så plockar hon fram mina absoluta favvo chips (nachos, salted). Dessutom visste jag sen innan att hon hade min favorit dip i kylen (Chunky salsa). Jag lyckades samla krafter och stod emot. När jag senare råkade öppna skafferiet så ligger ytterligare två påsar med chips + ett paket Marylands ckoklad kakor, jag börjar ana oråd. Så jag har mina misstankar riktade mot antingen smockan eller någon som satsat pengar i samband med tävlingen att dom har korrumperat min stackars lilla mamma. För annars tror jag inte att det är någon som brukar ha så tomt i sitt matförråd som just hon, eller ah det skulle vara min pappa då.

1 ½ timma kvar till helg. Ska bli så skönt att få komma hem, helt slut är jag. Och piggare blir man inte av att behöva gå på ipren och snyta hjärnan i småbitar. Ikväll blir det ändrade middagsplaner, bror min kommer hem från lumpen (permis över helgen) så jag och macke gå hem till min mamma och har familjemiddag där istället för hemma hos honom.



DERBY * 2
15/11 Lördag
ÅHK herrar vs Täby HBK div3 - 11.15 (tibblehallen)
ÅHK damer vs Täby HBK div2 - 12.45 (tibblehallen)



BE THERE OR BE SQUARE!!! (och smockan du är en fyrkant som ska fira lillsyrran!!)


money makes the world go around

Host host, atchoo... prosit.... !!

Imorse vaknade jag med en dimma över ögonen och en hackspett innanför pannbenet. Tydligen så hade jag snarkat som en hel karl också (jaha då vet man det men jag skyller på förkylning och svullna bihålor). Men trots det så var jag väldigt pigg. Drog mig iaf upp ur sängen halv 7 efter endast 3 znoosningar, känner man mig så vet man att jag kan znoosa mig igenom en hel morgon om jag får. (Znoose in my heart, eller hur det nu stavas)

Tänk om allt inte handlade om pengar hela tiden.... skulle slippa jobba och kunna göra det man vill, hrm hörde en gång nån som sa "When you find your dream job you never have to work again". SÅ det är det jag måste göra, klura ut vad jag allra helst av allt tycker om och vill göra, sen löser sig resten.

Hade möte med smockan i tisdags. Vi diskuterade våran kommande resa. För det första så har resans längd förkortats seriöst mycket. Från början hade vi tänkt att vara borta i 5 månader men ju mer tiden har runnit iväg utan att vi börjat spara ihop pengar så har vi dragit ner och är just nu nere på 2 ½ månader (suck, typiskt oss).
Det läskiga är att om vi gör allt vi vill genomföra på resan så kommer pengar till logi inte finnas till övers så mkt. Så antagligen måste vi ta bort några saker där; ex att bada med delfiner, visst det skulle varit grymt men att åka ner i en hajbur är sjukt mycket coolare. Så det gäller för oss att prioritera och framförallt börja spara...

 






Shotgun (fair game)

Shotgun är en av alla dom lekar som jag tar på blodigt allvar (det är aldrig bara lek, nån måste ju vinna). Särskilt eftersom att jag till min moders stora skam ej lyckats ta tag i att skaffa ett körkort (vilket min bror älskar att poängtera:"Jag är två år yngre men har ändå körkort före dig"), vilket gör att jag aldrig hamnar i förarsätet.

Iallafall så blev jag otroligt glad när jag hittade detta dokument (se nedan), där regler och annat står tydligt.

...Jag ska därför studera det här noga, memorera och föreslår att ni gör detsamma... (orkar dessvärre inte översätta)


History Lesson:
The name for the seat (or seats) adjacent to that of the driver comes to us from the American "old"/"wild" west. Aside from a railroad ticket, Stagecoach was the only means of transport during this period. Stagecoaches were also a common means of transporting things of value (eg... payroll money, high ticket merchandise). In this period of lawlessness and hostile (with every right) natives, protection was necessary. Admittedly most people back then were packing some heat, but for added safety, a stagecoach would always have an extra man. He would sit right next to the driver and was armed with a shotgun. This was known as riding shotgun; hence we have "shotgun" to call the front seat of a vehicle.


Rules so far:

1. The shotgunner must be in clear sight of the car, and shotgun can be called regardless of whether the driver is in sight of the car
2. If you are the first to be picked up on a journey you are automatically given shotgun. You retain this position for the entire journey, unless you violate rules 12, 17, 23 or any other rules stipulating the loss of shotgun.
3. You cannot declare shotgun if someone has previously declared shotgun for that journey.
4. When simultaneous shotgun is called, there is then a foot race to the passenger side door from all the people who called.
5. Shotgun cannot be called whilst inside a building (unless you are in a multi-storey or underground car park!)
6. Shotgun cannot be called in advance, only whilst on the way to the car for the journey.
7. Once shotgun has been called the driver has the option of a reload. The driver yells "reload" and this means that all previous calls of shotgun are void and the first person to call shotgun again gets the seat. This is helpful if the driver really doesn't like the person who first called shotgun. It is often used when there is a simultaneous call and the driver is unsure of the outcome. Note that a shotgun has only 2 barrels so a reload can only be called once.
8. Ja rob rule...if he's in the car shotgun now means back left, so he cant punch you every time a yellow car goes past.
9. Once shotgun has been called for the front seat then back left and back right can be called. This effectively leaves the slowest person to travel in the middle (of the "bitch" seat).
10. Because everyone is created equal, men have the same right to the front seat of the car as women (ie women don't own the front seat!).
11. If the regular driver of the vehicle is drunk or otherwise unable to perform their duties as driver, then he/she is automatically given shotgun.
12. Once the journey has begun, the driver is the obvious controller of the tunes. However if they feel the road requires their full attention, or they simply cannot be arsed any more, duty is passed to the shotgunner. However putting on crap tunes or allowing for silence when the iPod finishes a song or ANY instances of TAKE THAT will result in demotion to bitch seat.
13. Anyone calling shotgun must have his or her shoes on. This is to stop people running outside and calling shotgun, then having to go back inside to put their shoes on and slowing the journey. This is known as the Shoe Rule.
14. Shotgun overrules Dibs, Baggsies and other girly calls!
15. Despite the debate, shotgun CAN be used to shotgun things other than the front seat (eg back left, back right, women, not going to answer the door, etc).
16. When travelling with a couple, one of the couple MUST shotgun the front. No one wants to chauffer two of their mates whilst they are in the back all over each other.
17. If someone has successfully called shotgun, they have the right to the front seat. They do not have the right to correct the driver on their navigation skills ("take a left here you dickhead!") or driving ability ("I'd be in third gear if I was driving"). If the passenger does this, then they forfeit their position as shotgun holder.
18. If someone says, "what's shotgun?" after it has been called then they have to walk.
19. If the shotgunner attempts to open the door just as the driver is unlocking it and jams the lock half open so that the driver needs to lock it and unlock it again, the shotgunner forfeits their position. This is known as shotgun suicide.
20. The holder of shotgun assumes the responsibility for all gate opening, off license nipping into, takeaway ordering and question asking. He/she is in essence the copilot and therefore the enforcer of behavior in the vehicle and exacter of slaps/punches/water spraying/bag throwing at the passengers in the back.
21. Automatic "couple's rights act 1997". This law states that, if the driver is the boyfriend/girlfriend of a passenger in the car, this person has the right to the seat of their choice.
22. If one of the potential occupants of the vehicle is dressed (convincingly) as a pirate then they are given automatic shotgun. In the event of more than one pirate being present, a sword fight shall determine the successful shotgunner. This is known as The Pirate Rule.
23. When driving past a woman walking a dog, everyone in the car must shout out the window, "who's walking who?" It is the shotgunner's responsibility and failure to spot potential heckling, results in demotion to the bitch seat!
24. When riding in a 2 or 3 door car, it is the responsibility of the shotgunner to allow rear passengers in and out of the back of the car, NOT THE DRIVERS!! Regardless of the weather conditions.
25. Obviously the previous rule on the subject didn't clarify things completely with everyone coming up with a new rule that over rules shotgun. NOTHING overrules shotgun. Shotgun is final and cannot be overruled!!!!
26. It is the successful shotgunners responsibility to be on the look out for any police and/or speed cameras. if the shotgunner doesn't spot a speed camera and this results in a speeding ticket it is immediately their fault and not the drivers.


The winner takes it all (the loser´s standing small)

TÄVLING!!!!


Regler:
Inget godis
Ingen läsk

Period:
10/11 - 23/12

Straff (ifall att nån av oss eller båda bryter mot detta avtal):
Bjuda på restaurang middag + sjunga karaoke (valfri låt) på en offentlig plats, förslagsvis en bar.
(alkohol får förtäras i samband med uppdraget)

THE GAME IS ON!


Smockan
 (smockan)


vs


Räkan
(räkan)



Yes We Can

and the eyes are turned away from the sinner





Ville värma mig själv med en sommarbild, bilden är tagen i början av juni-08.
(jag och smockan hade picknick vid kanalen)

this is the end of a new beginning

För ca sådär ett år sedan så försökte jag mig på att skriva en blogg.... det gick sådär, för det första så hade jag aldrig tid eller ork att uppdatera den alltför ofta. Plus att de enda som läste den tillslut var min kära mor o kanske en eller annan ointresserad främling. Så den stängde jag ner relativt fort.

Men nu 1 år senare har jag fått ny inspirations kraft. Har läst massa bra bloggar i brist på nåt annat vettigt att göra, och tänkt i mitt stilla sinne att "det där kan jag också".

johannamariams.blogg.se (detta är bra blogg som jag rekomenderar)

Det som gör en bra blogg är (enligt mig) följande:

  • Konsekvent och ideligen uppdatering
  • Lögnen är oftast mer intressant än sanningen men ofta blir en alltför djupsinnig och poetiskt bloggare väldigt ointressant i längden. Det som egentligen är intressant är dom små vardagliga sakerna så att man kan jämföra och känna igen sig. Men det gäller att hitta en balans, alltför mkt privata inlägg kan också bli väldigt tröttsamt.
  • Bilder, så mkt bilder det går är alltid roligt att titta på.
  • Sen är du ju alltid som mest intressant om man känner personen ifråga :)





RSS 2.0