...I have a question...

Jag, emma och lisa har varit ute pa resande fot i ca 2 manader nu. Och under dessa manader sa har nagra fragetecken uppstatt. Frager som aldrig fatt nat riktigt svar...

- Varfor tar den inhemska befolkningen (aven kvinnor pa 40+) kort "i smyg" pa vasterlandska tjejer pa stranden?
- Vad gor dom med bilderna?
- Hur torkar sig framst thailandare efter ett toabesok pa en offentlig toalett? (finns endast tillgang till ett hal i marken och en vatten slang, och ibland inte ens vatten)
- Varfor far man sa lite sas till kottet?
- Varfor ska man betala for att fa komma in och ut fran Indonesien...?!
- Hur far man bort oljeflackar fran sarongen?
- Hur ater man smidigast en mango pa stranden?
- Finns det overvakningskameror pa Mini Marts?
- Vem vill ha en Hennatatuering nar man ar pa gransen till gammal? (DO A REAL ONE PUSSY!)
- Vart koper man en egen surfdude?
- Vem koper tavlor pa stranden?
- Hur far man med sig 120 liter packning i en ryggsack byggd for 60?
- Vad ur min resegarderob ar vart att ta med sig? (svar: Jag vill ta med mig allt for jag ar en hamster)

Ikvall ska vi till en karaoke bar och traffa emmas van Donna + 15 av hennes brudgang. Ska bli skoj. Innan det kakar vi lite mat pa Hard Rock Cafe. Imorgon tar vi planet tillbaka till bangkok for tva galna shoppingdagar och sedan mina vanner sa aker vi hem pa tisdag natt. Spannande!

RIP Michael Jackson King of Pop!

Puss och kyss och allt sant // Mickan

Rafting, midsummer and soon we're home

15/6 = Emma fyller 21 ar. Lisa och jag hade konspirerat i veckor, det var inte latt att komma ivag smidigt for att boka en overasking. Men vi lyckades, utan att emma misstankte minsta lilla. (jakligt stolt)
Sa pa hennes stora dag smog vi ivag till affaren for att inhandla lite frulle och sedan vackte vi henne med varan skona stamma.
Vi praktiskt taget kidnappade henne och forsokte in i det sista halla hemligheten hemlig. Men pa vag till floden snappade hon upp av chaufforen att det var forsranning pa G. Tror att presenten blev en glad overraskning. Vi fick kla pa oss all utrustning som behovdes, (daribland - Hjalm, Flytvast, vattensaker vaska for kameror och liknande, och till sist ett par sjuuukt fula sandaler, sanna dar pensionars tofflor som alla gamla tanter och gubbar har pa semestern for att "dom ar ju sa praktiska". Vi skamdes ihjal men vad gor man inte)

Det var sjukt roligt att kasta sig ner for floden i en gummibat och med hjalp av vara aror forklarade vi vattenkrig med alla andra forsrannare. Dessutom forstod de andra snabbt att vi inte var dar for att leka, vi skulle tamejfan vinna hela rejset. Vi lag otroligt bra till anda fram till att vi rakade kora in i vassen och nej men titta en liten orm ville gora oss sallskap och la sig tillratta framfor mina och lisas fotter. Eftersom att jag sag den forst sa borjade jag skrika hysteriskt medan jag kastade mig bakat i baten, lisa (som har en otrolig orm fobi) skrek nog forst for att jag skrek, men nar hon sag det jag blivit radd for sa fick hon panik och aven hon kastade sig bakat i baten. Emma satt lite battre till bakom oss men hon var nog ratt skarrad hon ocksa. Som tur ar sa hade vi en indones med oss i baten som fungerade lite som en guide. Han hoppar iaf fram med aran i hogsta hugg och slar till ormen i huvudet och kastar den sedan overbord. Wohoo raddade av varan riddare :)

Resten av dagen gick i festens tecken och vi hade riktigt skoj, mkt mat, dricka och goda vanners sallskap. Underbar fodelsedag om du fragar mig.

Vi har firat midsommar ocksa :) Lisa var lite krasslig sa hon stannade hemma. Jag och emma daremot gick ut och rojde. Hade jattetrevligt, traffade nagra svenskar (shit va konstigt de kandes)... Iaf nar vi skulle aka hem sa stod jag och dealade med en mopedtaxi, jag gav honom pengar for att fa vaxel innan vi skulle aka och den javeln ger mig for lite tillbaka. Jag sager at honom att han maste ge mig mer, att han gjort fel. Men han vagrar och sager att jag inte gav honom sa mkt som jag VET att jag gjorde. Jag vet inte vad som hander men jag blir skitforbannad, jag borjar skrika pa honom och kanner att mina ogon blivit svarta av vrede. Emma blir orolig att jag ska sla till den javla (ursakta spraket mamma) men fittan, sa hon tar mig darifran. Efter den parsen gar vi till mcdonken (eller jag far skjuts av en snall aussie, och emma gar) smaller i mig en tripple cheese i trots och beger mig sen hem. Hahaha fortf ratt sur over att mina pengar stals, men men man lar sig.

Pa sondag aker vi till bangkok och sedan ar det bara 3 dagar kvar pa varan resa, kanns jattekonstigt att jag snart ar hemma. Aven om det ska bli skont att fa komma hem sa kommer jag anda sakna detta liv :)

Vill ocksa saga GRATTIS MAMMA OCH PAPPA, jag vet att ni inte fyller ar forens pa man och tis. Men vet inte om jag kommer sitta vid datorn da saaa.... GRATTIS Puss och karlek fran dotra

Bali

Kuta beach (tydligen Balis mallorca) ar precis vad vi behover just nu. Lagom stor stad med en skon puls. Stranden ar stor och havet ar ratt ok det ocksa. Det ar mkt mer turist kansla har en pa ngt annat stalle vi varit pa tidigare. Kanns inte alls att det ar lagsasong, dessutom verkar inte regnperioden kommit an. Inte lika fuktigt och myggen haller sig borta.

Vi var ju i Kuala Lumpur ocksa men det blev bara tva natter darav en spenderades pa flygplatsen. Storstaden var inte alls var grej, vi akte till TwinTowers och tog lite bilder, kakade Mcdonken och gick pa bio ( jag var den enda som gillade filmen).

Igar kvall hade vi movie time, hyrde en dvd spelare och kopte lite filmer. Mysigt kandes nastan som hemma. Imorse lag jag och bolade ikapp till filmen Ps I love you. Kan var den storsta snyftarfilmen sen Dagboken. Iofs sa ar jag grymt blodig nar det galler filmer, grinar fan till allt. Men men den ar grym.

Usch ar jatte trott, glomt att dricka vatten och jag somnade pa stranden... mitt huvud kanns som mos. Far skriva mer nan annan dag nar jag ar mer klar tankt... tanker pa er dar hemma och saknar er lite grann... puss puss // Mickan


Langkawi, arabiska prinsar och romantiska seglingar

Nu har vi varit pa langkawi i precis en vecka. Vi trivs jatte bra och stranden ar underbar. (vi bor precis pa stranden btw)

I mandags hade vi bokat in en romantisk "sunset dinner cruise", det var ap mysigt. Alla hade lite att fira sa vi korde pa. Blev hamtade en halvtimma och femtioelva liter svett for sent.
(visst att man borde lart sig nu att asien tider inte ar exakta klockslag utan att man mer maste ga pa kann, men men vi ar stela svenskar. Och sager dom 16.00 sa sitter vi i receptionen 15.55)


Vi ar dom sista som hoppar ombord pa den stora segelbaten, det ar vi (tre tjejer i tjugo ars aldern), pensionarforeningens alla medlemmar plus tva far, 67 japaner och en forvirrad hollandare med sin flickvan. Vi satter kurs mot horisonten och solen ar pa var sida. Underbart vader och varsin drink i handen (we're in heaven). Dom slapper ut ett nat pa sidan som man kan ligga i och softa en stund.
Vi hoppar i sist nar alla andra har gatt upp och blir darfor fotograferade (lite val osmidigt). Hollandaren hoppar i igen och fragar om han kan fa vara med pa en bild med oss, vi sager ja sa hans flickvan star pa baten och platar till deras eh vad jag hoppas blir ett semester album och inget annat.

"I love swedish girls"... hrm well thanks !!


Nar vi kommer upp sa har grill buffeen redan dukats fram och alla ar inne pa sin andra portion. Vi byter snabbt om och hugger in pa den utsokta maten. Men det borjar regna sa vi far ga ned under dack och ata upp resterna som blev over till varan andra portion (all you can eat, my ass!, svenska tjejer kan ata... VI KAN ATA!!)


Jaja vi surar inte lange for helt plotsligt slutar regnet och en hel javla regnbage star over oss... man kan se hela bagen... sjukt maktigt... sen blir vi erbjudna lite vin som var helt okej, och det kan man ju fa i sig. Solnedgangen kommer och gar och helt plotsligt ar vi i hamn och vantar pa att bli hamtade av speedboats.


" men tjejer ett glas till hinner vi val skala med?!"
"hrm ja det ar klart, Lisa ga och se efter om du hittar vindunken"

Sagt och gjort Lisa beger sig ut pa upptacksfard till den da redan stangda open baren och hittar en halvtom vinpase :)

Nar vi stiger i land har vi fortf glasen i handen och personalen tittar lite fundersamt pa oss och sager till lisa.

"But didn't we close the bar?!"
"Yeah, but I opened it!" :) haha lite snopna blev dom nog allt.


Sen fick vi skjuts till varat hotell av en britt som jag senare har misstankar att tro att det var Billy Connolly, aven om han havdade att han hette Steve. Jag och emma diggade Michael Jackson och Abba i baksatet medans Lisa fick agera social.


Vi fortsatte festen pa reagge baren brevid varat hotell, rokte lite vatten pipa (forlat mor) och dansade till live bandet. Emma fick en sudanier efter sig som ville gora om emma till en afrikansk prinsessa.

"If you lose like 10 kg and coloure your hair black you would be beautiful" hahaha ursakta, vem tror att man kan ragga pa en tjej genom att papeka att han tycker att hon ar lite val i det kraftigaste laget....


Forutom detta har vi mest solat och badar. For nagra dagar sedan blev jag brand av en manet, gjorde sjukt ont och jag har fortfarande marken fran tentaklerna som jag var tvungen att dra av fran benet. Laskigt varre, sa nu ar jag lite angslig sa fort jag ska bada... ah maste tuffa till mig igen.



RSS 2.0