DERBY

Åkersbergas referat:
Ny vinst!

Efter bortavinst mot Täby i lördags med 21-17 ligger nu tjejerna 2:a i serien med samma poäng som Arbrå.

Matchens lirare var Micha som hade hela 75% i första halvlek och 59% i den andra! I anfallsspelet sattes vi på prov direkt då Täby gick ut och punktade Nina från start samt hade en halvpunkt på Albana. Tjejerna löste detta bra då framförallt Fia och Jessica fick stora ytor.

I andra halvlek fick matchen en annan karaktär då vi inte lyckades lika bra i anfallet samtidigt som vi till en början hade svårt att "räkna rätt" när Täby gick över till 4-2 i deras anfallsspel. Tjejerna visade dock en fantastisk lagmoral och Karin visade återigen vilken bra försvarsspelare hon är. Pga att de fortsatte punkta Nina fick Carro chansen som v9 och gjorde det riktigt bra. Det känns verkligen roligt att vi har fått en så pass bred trupp att alla på bänken kan gå in och ta ansvar och bidra till bra spel!


Täbys referat
Ett fall framåt från föregående derby ? -Jaa tveklöst ! ..för även om vi hade tvärtrögt att sätta dit våra avslut hela matchen igenom så kunde vi idag skapa många fina lägen. När vi dessutom vid många många tillfällen har byggt upp för ett avgörande "sistapass" (läs eventuell assist) i spelet som sedan inte var precist så känner man att det finns kapacitet mycket mer än vad vi visade idag.

Men uschusch vad vi spänner oss i avsluten..syns tydligt när vi inte skjuter med någon marginal alls utan bommar hela målställningen grovt..menmen det kommer att lossna ..sanna mina ord.
Ja det blev tyvärr som väntat förlust i derby nr.2 nu mot Åkersberga med 17-21 (5-9) vilket låter som och var också en tät match.

Med helpunkt plus avskärmad kant i försvarspelet störde vi deras anfall så mycket att vi fick massor av anfallsmöjligheter som inte tog tillvara..nej 5st. ynka mål på 30 minuter säger väl det mesta om offensiven.

Försvarsspelet däremot får godkänt inte bara störde vi deras rytm utan det fick även två positiva ingredienser till det egna försvarsspelet då dels tydligheten ökade på varje spelares individuella försvarsspel där det inte går att gömma sig i kollektivet samt att inställning och attityd blev klart bättre. När vi dessutom pga det aktuella skadelaget lyckats få med rutinerade Lotta Rådström tillbaka i 4-blocket som hon matchen igenom spred lugn,stabilitet och trygghet utan något enda eget misstag trots att hon haft ett längre uppehåll från handbollen...jättebra!!

Även Lotta Sare kan man säga var tillbaka till sitt vanliga mycket bra målvaktsspel efter förra veckans förkylning..nu räddade hon som vanligt när det blåste som mest..mycket bra!!
Lite extra bra försvarsinsatser även av Cajsa Stegfeldt och Sara Andersson som hade viktiga och slitsammare uppgifter bakåt än vanligt och klarade detta galant! Vi ska ha godkänt rakt över laget för "bara" 21 insläppta mål med tanke på stora mängden anfall för motståndarna som vårt eget anfallspel bjuder in dom till...

I andra halvlek gick vi helt över på 2-4-spelet och som nämnts lossade anfallsspelet betydligt bättre och vi gör 12 mål...dessutom skapar 10-12 st. hög%-lägen (6M) som vi missar och lägg därtill redan sagda "sistapassmissarna"..men ojoj vad vi skapar lägen i det spelet.

Vad vi behöver nu är fortsatt att nöta på träningarna på våra "roller" i anfallsspelet så vi blir ännu mera specialiserade tekniskt/taktiskt, ännu mer trovärdiga i tempoväxlingarna och ännu mer samspelta med medspelarna..idag i andra halvlek såg det ut som om vi tror på spelidén...och det är helt avgörande för att lyckas.

Astrid Ånnegård krigade föredömligt i försvar och blandar bra o sämre framåt men huvudintrycket blir positivt absolut. Carina Gentzel är tillbaka efter 3 veckor och blir i och med att hon tränar ikapp ett trumfkort. Tessy Lind jobbade och slet med spelet framåt utan att lägga allt ansvar på egna axlar och det såg mycket mycke bättre ut och kommer med fortsatt specialisering bli grymt bra. Therese Börjes ställde till oro för motståndarnas kant genom aktivitet utan att köra fast. Värmde upp skottarmen i första halvlek men i andra halvan lossnade det rejält ..det här såg mycket intressant ut..mycket intressant! Sara Andersson tog sina lägen och satte dom.."say no moooore" ..detta plus försvarsjobbet som nämnts gav Sara "bäst i Täby-priset" ..välförtjänt!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0