nerves are thrilling me

(i väntan på referat från ÅHK ger jag er arbrås referat ifrån helgens match)

Arbrås referat:

Åkersberga kvitterar med 17 sekunder kvar och det mesta tyder på delad pott i den tidiga seriefinalen. Men då hade man inte räknat med fröken Sjöholm. Det efterföljande avkastet, hamnar hos Johanna som skapar ett läge som slutar med att bollen hamnar i nätmaskorna. Matchtid: 59.58!!
Johanna Sjöholm blev matchhjälte i seriefinalen mot Åkersberga, då hon satte segermålet med två sekunder kvar av matchen.

Det var en match det kom att svänga om. Inspirerande inledning från "blått" gav snabbt en 9-4 ledning och samtidigt  en trygg känsla. Ett resultat av bra försvarsspel. AHK visade upp ett större register och verkade ha grepp om matchen.
Åkersbergas spel präglades av genombrott och kullagerfinter. Några öppnande inspel till mitt 6:position, var stundtals effektiva. Många lägen satte man i trävirket. En ineffektivitet som AHK kontrade med att sätta bollar vid sidan om målburen.
Åkersbergas säckhandboll visade sig vara effektiv i det långa loppet. Det som tidigare verkade vara stabilt, försvann i öppningen av andra halvlek. En högröstad hemmpublik i en fullsatt hall, piskade fram sitt lag till 19-16 ledning, då Thomas valde att ta time out. Justering av försvaret till 5-1 visade sig inte vara rätta metoden. Bättre effekt att sätta punkt på Åkersbergas playmaker Nina Sjöstrand. Sex raka vände matchen i AHK favör. Ledning med 22-19 gav nytt hopp om poäng.
Dubbelpunkt på Rumpan och Thure gav oönskät resultat. Åkersberga kunde äta in försprånget. Och slutvinjetten blev ett drama med positiva förtecken.
- Åkersberga är det bästa lag vi stöt på i årets serie, kommenterade en ödmjuk Thomas.
Anmärkningsvärt vad gäller Åkersberga är att man tappat två matcher hemma, båda med uddamålet.

ÅKERSBERGA HK - ARBRÅ HK  25-26  (11-12)
Publik:
200 (fullsatt)!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0