Beijing China Peking

Taget fran Mongoliet till Kina var en PIECE OF FU**ING CAKE i jamforelse med forsta tagvistelsen. Forst var vi osakra pa om vi kanske rakat hamna i nan vip avdelning, men alla biljetter och siffror verkade stamma. Kupen var kanske inte storre men oj sa frasch, till och med sa att man vagade anvanda filtarna som fanns. Toaletten som inte bara luktade battre, den hade toalettpapper, airfreshener, och den gick att spola. Vilken lycka, sen tror jag att det faktiskt fanns en dusch ocksa men den anvandes aldrig. Vi sov gott den natten och dagen efter anlande vi pigga och muntra till Kinas huvudstad PEKING!!

Vi tittade pa varan karta i guideboken dar ett hostel som vi kollat upp skulle ligga, tyckte att det sag inte sa langt ut sa vi gar dit..... Vi gick ratt lange innan vi FAKTISKT men efter mycket om och med hittade fram, sjukt stolta och trotta tog vi tacksamt emot deras economyroom som var ett dubbelrum med delad toallett och dusch.

Peking ar fantastiskt och jag ska ta mej tusan tillbaka en dag och uptacka mer av kina. Det vi har gjort dessa 5 dagar i Peking ar vandrat vandrat och ater vandrat om inte pa gator och torg sa i trappor och pa murar.
Min favorit dag var nog i mandags da vi besokte muren. Helt fantastisk efter en laaang vag upp i oandliga trappor sa ar utsikten sa maktig att all svett och moda var totalt vard. Svart att beskriva vad vi upplevde i Peking men man kan nog saga att vi sett det mesta da vi gick omkring.
Sevardheter vi besokte:
Muren (ofcourse)

Forbjudna Staden (ocksa fantastiskt)
Houhai (typ som gamla stan)
Sidenmarknaden
Bar gatan (helt galen)
Himmelska fridens torg

och mkt mkt mer.

Nu ar vi i Laos, Vietniene... More too come, much more (maste ju beratta om nar vi fastna i passkontrollen)

// De vilsna tu


Kommentarer
Postat av: Ellen da generous

Jag har efter flera empiriska underökningar kommit fram till att:

Är du brud från Sverige så kan du ta me fan resa världen runt utan ett enda visum.

Det är gött att va svensk brud ;) Och tur för er!

2010-11-24 @ 15:25:31
Postat av: Eva

Härligt det låter jag förstår att du vill tillbaka till Kina mkt sevärdheter. Visst är det så att när det är som jäkligast kan det bara bli bättre. Tänk vad ni ska uppskatta alla bekvämligheter vi har i Sverige när ni kommer hem i igen och kanske upptäcka att man behöver inte ha allt för att kunna leva. Kramisar

2010-11-24 @ 17:50:14
Postat av: smockan

fan va duktiga ni är som gör så mkt!!! i jämförelse med vår asienresa..mohahaha

2010-11-28 @ 22:31:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0