Laos Vietiene

Efter tva kalla manader bland hapnandsvackande natur och maffiga byggnader bokade vi varsin flygbiljett straight to Laos. Vi langtade till varme, efter att fa packa ner vara langkalsonger, vinterjackor och mossor.

Overlyckliga blir vi efter att ha landat med 30 grades varme och stralande sol ikladda langarmade trojor, byxor och jag har till och med mina sockor pa mig. Jag vet orutin men vanta vi ar inte klara dar. Vi kommer in i en pytteliten ankomsthall dar det forsta vi moter ar passkontroll. Perfekt tankte vi som hamna langst fram i kon. Laos manniskor ar valdigt trevliga och vi stod ett tag och pratade med kontrollanten han ville veta vart vi skulle bo... ?? eh ingen aning... Han undrade om Julia aven hade ett koreansk pass../??? eh nej.. For tydligen behover man visum nar man besoker Laos vilket varan resebyra forsakrat om att man inte behovde, idiots!!! Som tur va kunde man ansoka om visum pa plats. Har ni foton med er...??? NEJ, okej det gor inget nu ar det bara att betala. Eh vi har inga pengar pa oss, tar ni kort?? nej.... hrm
Vi fick springa igenom alla kontroller och hela flygplatsen for att komma till en bankomat, vi blev vagvisade av en snall karl. JAg tog ut pengar men julias (dvs mitt nordea kort) funkade inte i den bankomaten sa vi fick ta allt pa mitt andra kort.
Lang historia men sa iaf har vi nu varsitt visum till Laos, fick ga igenom kontrollen dar en trott liten laosare satt snallt och vantade till vara vaskor som lag ensamma pa ett ekande tomt rullband.

Vi bytte om pa toalletten till lite mer sommarvanliga klader och satte oss sen i en taxi in till stan. Efter lite rundvandring hittade vi till ett bra GUest House i centrala Vietniene. Vi delar en sang som ligger pa golvet i vart lilla rum. Delat badrum med dusch aven har och man maste lamna skorna utanfor receptionen innan man far ga in till rummet.:)
Vi trivs som tva fiskar och har idag aven hittat ett jatte frascht gym som vi ska ga till ikvall. Pa lordag har vi bokat ett boende pa landsbygden pa nat ekologiskt stalle som har pool. JA Laos har ju inget hav sa for att kunna sola behover vi en pool. 

// De vilsna tu 

Kommentarer
Postat av: Susanne

Halloj! Otur att ni inte är hemma! :o) Vi har det fantastiskt fint- allting är vitt, vitt, vitt.....

Adventsfint! Till helgen är det dags att få upp ****stjärnorna och tända första ljuset****. Puss o kram.

2010-11-25 @ 17:25:44
Postat av: Elin

Ni verkar ha ett riktigt äventyr :) fortsätt så och ha det fantastiskt! Tjöss Elin

2010-11-26 @ 12:07:35
Postat av: smockan

hahaha fyfan otippat att ni skulle bli stoppade någonstans:P



men skönt att det löste sig!



åååå nice gym... förstår att det är bar och dansgolv där? för vafaon ska ni annars göra! woopwoop=)



2010-11-28 @ 22:35:47
Postat av: Helene

Okey borde vara ca femtio graders skillnad Sverige - Laos. Svinkallt men HUA vad vackert det är hemma nu. Fast........ jag skulle byta ut det direkt mot att få uppleva det ni gör! Kram

2010-12-02 @ 19:43:07
Postat av: Marcus

Uppdatering! PUSS! :)

2010-12-03 @ 17:34:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0